• Finland
 • +358 (0)50 4625 675

ArtRadius Saksala

 

international artist-in-residence program in rural Finland


tourist info RONDREIS

RONDREIS SCANDINAVIË OP Z'N NEDERLANDS


 • tourist info - index
 • RONDREIS SCANDINAVIË OP Z'N NEDERLANDS
 • links

 • Scandinavië op z'n Nederlands

  Droomt u erover eens een prachtige rondreis met eigen auto door Scandinavië te maken, maar vindt u het moeilijk om de hele tijd engels te moeten spreken? Dan hebben we nu een unieke kans voor u: “Scandinavië op z'n Nederlands!”

  We kunnen u vanaf zomer 2011 een 17-daagse rondreis door Scandinavië aanbieden, die u voornamelijk langs Nederlands sprekende eigenaren van hotels, B&B en vakantie woningen voert. De reis voert u tevens langs de mooiste plekken en is zo samengesteld dat u elke reisdag de keuze heeft tussen een snelle of een toeristische route. Zo maakt u meer kennis met de natuur en cultuur van deze landen.
     REISBESCHRIJVING

  Dag 1) vanaf uw woonplaats naar Kiel

  U rijdt met eigen auto of motor naar Kiel in Duitsland alwaar u 's avonds aan boord gaat van de nachtboot van Stena Line welke u vervoert naar Gotenburg (Göteborg) in Zweden

  Stena Line, Kiel→Göteborg, 2-persoons binnenhut | Ontbijt | Auto max 6 m

  Dag 2) Gotenburg → Salbohed (442 km)

  Ontbijt aan boord en aankomst 's morgens vroeg in Gotenburg. Van hieruit reist u naar Salbohed waar zich in de omgeving de oudste olieraffinaderij van de wereld bevindt. U kunt in de omgeving ook een zilvermijn bezoeken.

  1 overnachting bij Johan & Wilma in Salbohed Gården in Salbohed | Logies & Ontbijt

  Dag 3) Salbohed → Stockholm → Turku (132 km)

  Vandaag een korte rit naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Stockholm is gebouwd op 14 eilanden die zijn verbonden door bruggen. In de hele archipel rondom de stad liggen maar liefst 24.000 eilandjes en rotsen. Het historische centrum combineert nauwe middeleeuwse straatjes met de pracht van Koninklijke paleizen. En daarbij is er ook een uitgebreid kunst- en cultuuraanbod. Neem heerlijk de tijd om door deze prachtige stad te slenteren, voordat het tijd is voor de check-in bij TallinkSilja. Deze luxe veerboot brengt u naar Turku in Finland. Aan boord zijn er talloze mogelijkheden om u te vermaken en heerlijk te eten en drinken.

  Tallink Silja, Stockholm → Turku, 2-persoons binnenhut | Ontbijt | Auto max 5 m

  Dag 4) Turku → Haukivuori (429 km)

  Na een Scandinavisch ontbijt aan boord, reist u naar Haukivuori alwaar u te gast bent bij Saksala Artradius. Een plaats waar u kennis maakt met de combinatie van kunst, natuur en licht en tevens een ontmoeting kunt hebben met inspirerende kunstenaars. Als u de hoofdstad van Finland niet wilt missen, kunt nu natuurlijk ook via Helsinki rijden. We hebben twee nachten in Haukivuori gepland, zodat er tijd voor rusten is.

  2 overnachtingen bij Marja in Saksala ArtRadius in Haukivuori | 2 x Logies & Ontbijt

  Dag 5) Haukivuori

  Vandaag heeft u een vrije dag om lekker te genieten van wat de Finse natuur u te bieden heeft, bossen en uitgestrekte akkers. Of u neemt deel aan één van de vele kunstcreativiteit activiteiten van Saksala Artradius dit is zeker de moeite waard.

  Dag 6) Haukivuori → Kuusamo (531 km)

  Van hieruit rijdt u naar Kuusamo. U kiest voor de snelste route of een wat langere route langs de Russische grens. Op deze route is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de uitkijktoren op de Puijo-heuvel in Kuopio daar geniet u van een prachtig uitzicht over het Finse meren gebied. Ook een bezoek aan het beren opvangcentrum (Suurpetokeskus) is zeker de moeite waard.

  1 overnachting bij Ronald & Kyoung in Hotelli Kuusamon Portti in Kuusamo | Logies & Ontbijt

  Dag 7) Kuusamo → Yli-Ii (205 km)

  Vandaag hebben we een wat kortere afstand af te leggen en daarom adviseren wij u om de wat langere route te kiezen. Deze route brengt u langs Oulanka National park hier kunt u de kleine beren route wandelen. Verder gaat deze route langs Posio waar u het “International koffie kopjes museum” kunt bezoeken.

  2 overnachtingen bij Coen & Dirkje in Kierikki Naturehotel in Yli-li | 2 x Logies & Ontbijt

  Dag 8) Yli-Ii

  Vandaag heeft u een dag die u zelf kunt invullen. U kunt lekker gaan relaxen, kanoën op de rivier of een moeraswandeling gaan maken. Mocht u nog geen rendieren, beren of elanden tegen gekomen zijn, dan is een bezoekje aan Ranua Wildlife Park aan te bevelen. U kunt natuurlijk ook even ‘de stad in’ Oulu is de dichtbijzijnde stad. Nu u toch in Noord-Finland bent, wilt u de Kerstman misschien ontmoeten? Zelfs dat is mogelijk, want hij woont bij de Poolcirkel in Rovaniemi.

  Dag 9) Yli-Ii → Arvidsjaur (395 km)

  Vandaag passeert u de grens met Zweden bij de plaatsen Tornio en Haparanda waar zich de meest noordelijke Ikea bevindt. De route gaat verder langs de Botnische kust met zijn vele mooie zandstranden, rivierdalen en dichte bossen. In Arvidsjaur hebben we helaas geen nederlandstalige accommodatie voor u gevonden, maar we hopen, dat u het toch naar uw zin zult hebben.

  1 overnachting in Camp Gielas in Arvidsjaur | Logies & Ontbijt

  Dag 10) Arvidsjaur → Näsaker (345 km)

  Deze route gaat voor een groot gedeelte door het land van de Samen. U rijdt door verschillende plaatsen waar de Samische cultuur nog goed bewaard is gebleven. In Näsaker zijn op de rots Lillforshällan rotstekeningen aangebracht van een lang vervlogen geschiedenis, dit is zeker het bekijken waard. De tekeningen en de waterval Nämforsen liggen op loopafstand van het hotel van vandaag.

  1 overnachting bij Marco & Henja in Hotell Nämforsen in Näsaker | Logies & Ontbijt

  Dag 11) Näsåker → Föllinge (201 km)

  Vandaag kunt u de gezellige stad östersund bezoeken, of u maakt een bloemen- en plantentocht naar de berg Ansättfjällen, richting Noorse grens.

  1 overnachting bij Gino & Elsie in Fjällspirit in Föllinge | Logies & Ontbijt

  Dag 12) Föllinge → Rennebu (382 km)

  U verlaat vandaag Zweden en rijdt door een berglandschap met diverse watervallen. De wegen zijn smaller en kronkeliger. Via het nationaal park Skarvan en Rotdalen naar u overnachtingplaats. Onderweg komt u verschillende plaatsen tegen waar u foto's kunt maken van het fraaie landschap.

  1 overnachting bij Ruud & Anja in Gjesteheim Havdal in Rennebu | Logies & Ontbijt

  Dag 13) Rennebu → Skjäk (207 km)

  Een rit door het fraaie Opperdal via vele bochtige wegen, die u langs de bergwanden en dalen voert. Onderweg kunt u de stavenkerk bij Lom bekijken, wat zeker de moeite waard is. Het hotel ligt op een schitterende locatie bij een mooie waterval. U kunt deze dag ook kiezen om via de Trollstigen en Geiranger te rijden (kosten voor ferry niet inbegrepen).

  1 overnachting bij Bertus & Hendrika in Pollfoss Gjestehus in Lom | Logies & Ontbijt

  Dag 14) Skjäk → Lavik (294 km)

  U rijdt vandaag verder door het indrukwekkende Noorse landschap, langs water en bergen. U komt langs de Innvikfjord waar u een mooi uitzicht heeft op besneeuwde bergtoppen. Ook kunt u van de route afwijken om de grootste gletsjer van Noord Europa te beklimmen in Briksdalbreen. Op u route komt u ook langs Stardalen - Haugabreen nabij Skei.

  1 overnachting bij Laurens & Trijnie in Lavik Fjord Hotell | Logies & Ontbijt

  Dag 15) Lavik → Heggenes (297 km)

  De Sognefjord is één van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen. U rijdt vandaag langs de noordkust van deze prachtige fjord. Neem heerlijk de tijd te genieten van de schitterende uitzichten, watervallen, groene dalen, tunnels en haarspeldbochten en geniet van de dorpjes aan het water. Voordat u bij het hotel kom, kunt u de Borgund staafkerk bezoeken.

  1 overnachting bij Marco & Marie-Jose in Herang Tunet | Logies & Ontbijt

  Dag 16) Heggenes → Oslo (190 km)

  Vandaag rijdt u de laatste route van deze reis. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Hadeland Glas in Jevnaker, net voor Oslo. U heeft natuurlijk ook nog de tijd om de hoofdstad van Noorwegen te bezoeken. Het Vigeland Park (gratis) met zijn honderden beelden is één van de bezienswaardigheden. 's avonds stapt u op de veerboot van Stena Line, die u naar Frederikshaven in Denemarken brengt.

  Stena Line, Kiel → Göteborg, 2-persoons binnenhut | Ontbijt | Auto max 6 m

  Dag 17) Frederikshaven naar uw woonplaats

  U rijdt door Noord Denemarken via ålborg en Kolding richting Duitse grens. Mocht u de reis willen verlengen, dan kunt u dit natuurlijk aanvragen.

  Prijzen

  Per persoon in tweepersoonskamer/hut €1315,-

  Éenpersoonstoeslag € 850,-

  Seizoenstoeslag 1/6-10/6 & 17/8-31/8 € 60,-

  Seizoenstoeslag 11/6-16/8 € 175,-
  Inclusief

  13 x Overnachting in tweepersoons kamers
  3 x Cruise in tweepersoons binnenhutten
  16 x Ontbijt

  Afboekingen zijn tot 1 maand voor vertrek mogelijk.
  Tolwegen, tunnels, bruggen en kleine veerponten die niet genoemd zijn, zijn niet bij de prijs inbegrepen.
  Mochten de Nederlandssprekende accommodaties niet ter beschikking zijn op de door u gewenste datum, dan behouden wij ons het recht voor om een andere accommodatie aan te bieden.

  Contact

  Email:
  info@iijoki-experience.com
  Telefoon: +358 (0)8 8170 495
  GMS: +358 44 5363 114
  Skype: iijokki-experience

  Pahkalanie 447 E
  FI-91200 Yli-Ii
  FINLAND

  Kijk op de site van Iijoki-experience voor verdere informatie.

   

   

   

   

   

     information |Marja de Jong | mobile 00358 (0)50 4625 675 | info@arefs.org |

  copyright
  zoeken
  zomergasten
  kunstenaars
  omgeving
  email
  art links
  HOME
  search
  summer­guests
  artists
  surroundings
  email
  links
  privacy
  etsi
  kesävieraat
  taiteilijat
  ympäristö
  email
  support
  also visit
  AllaprimA | AREFS | 14square | Marja de Jong | ArtRadius | Lucien den Arend | St Ives Net / Selected Art

  ©2004-2011 Saksala ArtRadius
  art works©artists concerned
  site design by DutchDeltaDesign
  in cooperation with Lucien den Arend