• Finland
 • +358 (0)50 4625 675

ArtRadius Saksala

 

international artist-in-residence program in rural Finland


zomergasten


 • arrangementen - ZOMER - WINTER
 • arrangementen - KERSTMIS - NIEUWJAAR
 • arrangementen - HERFST
 • tarieven
 • tourist info
 • conditions

 • Self-catering Art Holidays

  Een bijzondere vakantie in een onbekend gebied. In de overweldigende ruimte, rust en stilte van het Finse merengebied kan de bezoeker nog zelf de natuur ontdekken en zich vrij voelen om nieuwe paden te betreden. 

  In Haukivuori, gelegen in het schitterende merengebied van Finland, heeft de Nederlandse kunstenaar Marja de Jong een uniek internationaal kunstcentrum gevestigd.
  Ervaar de intense rust, de stilte en de mogelijkheid om met de eigen verbeelding een beeld van deze onbekende omgeving vast te leggen.
  Het resultaat is een bijzondere vakantie met blijvende herinneringen.

  Tijdens een vakantie in het kunstcentrum kunnen gasten gedurende korte of langere tijd hun mogelijkheden op het gebied van de beeldende kunst ontwikkelen.

  Voor een vakantieverblijf in het kunstcentrum is een aantal studio's beschikbaar.

  Tijdens een vakantieverblijf kunnen cursussen schilderen, tekenen en beeldhouwen worden gevolgd. Deze cursussen worden door professionele kunstenaars gegeven. Er wordt individueel of in groepen gewerkt. Een schildervakantie geeft de mogelijkheid om het landschap, de natuur en de mensen op een beeldende wijze te ontmoeten en weer te geven. Een vakantie in beeld is een blijvende herinnering.


  In het dorp zijn kerk, bibliotheek, medisch centrum, sporthal, supermarkten en restaurants. Op enkele honderden meters van Saksala is dagelijks vers brood en kunnen de noodzakelijke boodschappen worden gedaan.

  Het kunstcentrum bestaat uit:
  AllaprimA museum voor kindertekeningen en jonge kunst
  Young Mind center centrum voor jonge kunst
  Finnish Open Air Museum openluchtmuseum beeldhouwkunst
  AllaprimA Art Atelier workshops/zomercursussen
  Kinderbouwbos/Children’s Creating Center permanente bouwplaats voor kinderen
  forest-LABYRINTH
  kinder-LABYRINTH
  Residence voor gasten en kunstenaars

  Tijdens de zomermaanden organiseert AllaprimA Art Atelier workshops/zomercursussen voor bezoekers van Saksala ArtRadius. Er wordt gelegenheid gegeven korte of lagere tijd te verblijven in de ruime studio's. Gedurende het verblijf kunnen korte workshops, maar ook langere cursussen worden gevolgd. Er is een wisselend aanbod gedurende het seizoen.
  Er wordt gewerkt in kleine groepen, maar individuele programma’s zijn ook mogelijk. Aantrekkelijk is het om gedurende het verblijf, verschillende uitstapjes te combineren met een cursus. De ruimte van het Finse land ontdekken en gelijktijdig de eigen beeldende vaardigheden ontwikkelen.
  Excursies, wandel- en fietstochten behoren tot de mogelijkheden. De schitterende omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen. Het meer ligt op 3 km afstand. Het dorp Haukivuori is 3 km verwijderd van Saksala en op 40 km ten zuiden en ten noorden liggen grotere plaatsen als Mikkeli en Pieksämäkki.
  Finland heeft een grote reputatie op het gebied van modern design, hedendaagse architectuur, te vinden in gerenomeerde musea maar ook in de schappen van de supermarkt. Op veel plaatsen zijn kleinere musea, waar interessante tentoonstellingen te zien zijn over alle vormen van beeldende kunst.

  Helsinki ligt op 300 km en Sint Petersburg op een afstand van 400 km en deze steden zijn per trein en bus bereikbaar. Een overvloed aan historische en moderne kunstschatten is binnen handbereik.
  Voor een bezoek aan Sint Petersburg wordt geadviseerd voor vertrek een visum aan te vragen.

  In het grote kinderbouwbos krijgen kinderen in het bos de gelegenheid hun eigen woonvormen te creëren. Van planken, takken en ander materiaal, dat ter plaatse aanwezig is, kunnen zij allerlei bouwsel maken die niet hoeven worden afgebroken.

  Timmeren, zagen, knopen en andere technieken zullen uitdagen om oplossingen te zoeken voor het geplande bouwwerk. Er zullen boomhutten, verbindingsbruggen, klimgelegenheden, verstopplekken en wat niet al ontstaan.

  In de loop der jaren groeit het grote kinderbouwbos uit tot een verzameling uiteenlopende kinderlijke bedenksels, waarin naar hartelust kan worden gespeeld, veranderd, en geleefd. Elke bijdrage in het grote kinderbouwbos is voor iedereen toegankelijk.

  Sommige bouwwerken zullen lang stand houden, andere zullen na een winter of storm hun gebreken vertonen. Kinderen doen op deze manier unieke ervaringen op, die in de hedendaagse verstedelijkte omgeving vaak niet meer kunnen.

  Vakkundige leiding is aanwezig, maar het zijn de kinderen zelf die alles bedenken en uitvoeren. Kinderen krijgen de kans hun oplossingen te toetsen. Waar nodig zullen ze leren samenwerken om tot een beter resultaat te komen.

  Niet alleen in het bos kunnen de kinderen aan de slag, maar er kan ook geschilderd, getekend en geboetseerd worden. Ook hier wordt gewerkt met en onder vakkundige leiding, die ervoor zorgt dat de beeldende mogelijkheden van de kinderen wordt aangesproken.

  faciliteiten:

  Gedurende de zomermaanden zijn de volgende verblijfsmogelijkheden:
  1 kamer studio's tot 4 personen

  De studio’s bestaan uit:
  1 grote ruimte voorzien van:
  woon- en slaapgedeelte, kitchenette met koelkast, tweepits keramische kookplaat, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, douche,  toilet, serviesgoed, bestek, kookgerei, bed- en badlinnen.

  tarieven
  arrangementen  information |Marja de Jong | mobile 00358 (0)50 4625 675 | info@arefs.org |

  copyright
  zoeken
  zomergasten
  kunstenaars
  omgeving
  email
  art links
  HOME
  search
  summer­guests
  artists
  surroundings
  email
  links
  privacy
  etsi
  kesävieraat
  taiteilijat
  ympäristö
  email
  support
  also visit
  AllaprimA | AREFS | 14square | Marja de Jong | ArtRadius | Lucien den Arend | St Ives Net / Selected Art

  ©2004-2011 Saksala ArtRadius
  art works©artists concerned
  site design by DutchDeltaDesign
  in cooperation with Lucien den Arend