• Finland
  • +358 (0)50 4625 675

ArtRadius Saksala

 

international artist-in-residence program in rural Finland


kesävieraat

taiteen ja taiteellisen toiminnan kehittämisen ja esittelyn organisaatio Suomessa

erityisiä maalauskursseja

Haukivuorella, joka sijaitsee upealla järvi-Suomen alueella, toimii ainutlaatuinen kansainvälinen taidekeskus. Keskuksen eri osastoilla työskennellään taiteen, sen kehittämisen ja tutkimuksen parissa. Lomallaan vierailijat voivat kehittää, lyhyen tai pitemmän ajan, kykyjään kuvataiteen alalla.
 

 

tietoja:
Marja de Jong
00358 (0)50 4625 675
mail@saksala.org

Kesävieraita varten taidekeskuksessa on pieniä ja suuria huoneistoja sekä muutamia leirintäaluepaikkoja.
Lomalla on mahdollista osallistua maalaus-, piirustus- ja kuvanveistokursseille. Näiden kurssien vetäjinä toimivat ammattitaitoiset taiteilijat. Kursseilla työskennellään joko yksilöllisesti tai ryhmissä.
Taidekeskuksesta järjestetään retkiä ympäristöön, mutta myös kaupunkeihin kuten Pietariin ja Helsinkiin.

Kesäkuukausina AllaprimA Art Atelier järjestää workshopeja/kesäkursseja Saksala ArtRadiuksen vierailijoille. Silloin voi majoittua erilaisissa huoneistoissa tai pienellä, yksinkertaisella leirintäalueella. Oleskelun aikana voi osallistua workshopeihin tai pidemmille kursseille.
Sesongin aikana tarjonta on vaihtelevaa.
Tavallisesti työskennellään pienissä ryhmissä, mutta yksilölliset ohjelmat ovat mahdollista.
Oleskelun aikana on mielenkiintoista yhdistää erilaisia retkiä kurssiin, jolloin voi kokea Suomen luonnon äärettömyyden ja kehittää samanaikaisesti omia kuvataiteellisia kykyjään.

Retket, kävely- ja pyöräretket, ovat mahdollisia. Upea ympäristö kutsuu kävelemään ja pyöräilemään. 3 kilometrin päässä on järvi. Haukivuoren kylä on 3 kilometrin etäisyydellä Saksalasta ja 40 kilometrin päässä etelässä ja pohjoisessa ovat Mikkeli ja Pieksämäki.
Suomella on hyvä maine modernin muotoilun ja nykyarkkitehtuurin alalla. Muotoilua löytyy niin hyvämaineisista museoista kuin tavaratalojenkin hyllyiltä. Monilla paikoilla on pieniä museoita, joissa on nähtävillä mielenkiintoisia näyttelyitä kuvataitaan kaikilta aloilta.
Helsinki on 300 km:n ja Pietari 400 km:n päässä ja molempiin kaupunkeihin pääsee junalla sekä linja-autolla. Runsaat historialliset ja modernit taideaarteet ovat käden ulottuvilla.
Pietarin vierailua varten suositellaan viisumin hankkimista ennen lähtöä.

Suuressa Lasten Metsässä/children’s creating center, pysyvällä lasten rakennusalueella, lapset saavat mahdollisuuden luoda oman asumismuotonsa. Laudoista, oksista ja muista paikalla olevista materiaaleista he voivat tehdä erilaisia rakennelmia, joita ei tarvitse purkaa. Nikkarointi, sahaus, solmujenteko ja muut tekniikat haastavat ratkaisujen etsimiseen suunnitellun rakennuksen toteuttamisessa. Puumajoja, siltoja, kiipeilytelineitä, piilopaikkoja ja mitä kaikkea syntyneenkään. Vuosien saatossa Lasten Metsästä kasvaa kokoelma mitä erilaisimpia lasten keksintöjä, joissa voi mielin määrin leikkiä, ja joita voi mielensä mukaan muunnella.

Kylässä on kirkko, kirjasto, terveyskeskus, urheiluhalli, supermarketteja ja ravintoloita. Muutaman sadan metrin päässä Saksalasta voi päivittäin ostaa tuoretta leipää sekä tehdä välttämättömät ostokset.

Kaikkien kurssien lähtökohtana on, että jokainen osanottaja oppii tuntemaan ja kehittämään luovia kykyjään. Lähiympäristö tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet. Tehtävien, keskustelujen ja toisten töiden vastakkainasettelun avulla jokainen saa tilaisuuden havaita, millä tavalla hän kokee maailman ja kehittää tätä näkemystä. Taiteilijan, materiaalin ja teeman/motiivin välisen suhteen ja vuorovaikutuksen kautta opitaan paremmin ymmärtämään omaa todellisuuttaan. Erityisen lähestymistavan ansiosta koetaan, kuinka materiaali ja taideteos vaikuttavat toisiinsa. Käytettävissä olevaan materiaaliin voidaan soveltaa hyvin erilaisia työskentelytapoja, materiaalin erityispiirteillä on tässä keskeinen sija. Etsivä työtapa antaa tekijälle mahdollisuuden nähdä, mitä  työssä tapahtuu. Ohjaus on suunnattu syntyvän työn laatuun, sen ilmentämiin mahdollisuuksiin ja miten niitä edelleen voi kehittää.

Kesäkuukausien aikana on käytössä
seuraavat majoitusmahdollisuudet:
kolmen huoneen huoneisto maks. kahdeksan henkeä
kaksiot maks. kuusi henkeä
kaksiot maks. viisi henkeä
yhden huoneen studiot maks. kolme henkeä
muutama leirintäaluepaikka omaa asuntovaunua, -autoa tai telttaa varten

Huoneistoissa on:
olohuone, jossa iso avoin keittiö, 1 tai 2 makuuhuonetta ja vuodesohva
olohuoneessa, suihku
ja erillinen wc, oma sisäänkäynti

Studioissa on:
yksi iso tila, jossa on erillinen asuinhuone, pieni avoin keittiö, suihku ja erillinen wc,
yhteinen sisäänkäynti

Erillisessä rakennuksessa on sauna, wc:t ja pesutilat

Taidekeskuksessa on:

AllaprimA museo
lasten piirustuksia ja nuorten taidetta
Finnish Open Air Museum
ulkoilmamuseo, veistoksia
visuaalisen havaintokyvyn kehittäminen
workshopit/kesäkurssit
Lasten metsä/pysyvä rakennusalue lapsille

hinnatinformation |Marja de Jong | mobile 00358 (0)50 4625 675 | info@arefs.org |

copyright
zoeken
zomergasten
kunstenaars
omgeving
email
art links
HOME
search
summer­guests
artists
surroundings
email
links
privacy
etsi
kesävieraat
taiteilijat
ympäristö
email
support
also visit
AllaprimA | AREFS | 14square | Marja de Jong | ArtRadius | Lucien den Arend | St Ives Net / Selected Art

©2004-2011 Saksala ArtRadius
art works©artists concerned
site design by DutchDeltaDesign
in cooperation with Lucien den Arend