• Finland
 • +358 (0)50 4625 675

ArtRadius Saksala

 

international artist-in-residence program in rural Finland


taiteilijat


 • artist-in-residence index

 • taiteen ja taiteellisen toiminnan kehittämisen ja esittelyn organisaatio Suomessa

  Haukivuorella, joka sijaitsee upealla järvi-Suomen alueella, toimii ainutlaatuinen kansainvälinen taidekeskus. Keskuksen eri osastoilla työskennellään taiteen, sen kehittämisen ja tutkimisen parissa. Lomallaan vierailijat voivat kehittää, lyhyen tai pitemmän ajan, kykyjään kuvataiteen alalla.

  Taideakatemian jälkeen oman uran aloittaminen ja kehittäminen on usein suuritöinen prosessi. Omien näkemysten kehittäminen, syventäminen ja laajentaminen vaatii paljon aikaa ja sisua. Samanaikaisesti täytyy solmia tuttavuuksia ja hankkia hyvä taloudellinen pohja. Nuorille taiteilijoille tarjotaan paljon valintamahdollisuuksia, mutta usein heiltä puuttuu paikka, jossa he voivat syventyä taiteeseen ja keskittyä sen tekemiseen.

  Suomessa on runsaasti tilaa vetäytyä omaan rauhaansa ja kulttuurillinen ilmapiiri, joka kannustaa taiteellisten kykyjen kehittämistä.
  Hollantilaiset taiteilijat Marja de Jong ja Lucien den Arend ovat aloitteentekijöitä Haukivuoren taidekeskushankkeessa, jonka tuloksena ovat Taidekeskus Saksala ArtRadius ja Suomen veistospuistomuseo.
  Taidekeskus on ainutlaatuinen paikka, jossa nuoret taiteilijat voivat työskennellä ja löytää oman suuntansa taiteessa.
  Taitailijat, jotka tulevat kaikkialta maailmasta, voivat oleskella täällä lyhyen tai pitemmän aikaa, työskennellä kaikessa rauhassa ja keskustella toistensa kanssa taiteen olemuksesta. Kun aloitteleva tai jo pitkään ammattiaan harjoittanut taiteilija voi tehdä töitä rauhallisessa, tilavassa ympäristössä,  syntyy konfrontaatio omien lähtökohtien ja näkemysten kanssa. Tämä johtaa uusiin virikkeisiin.

  Taidekeskus toimii kaakkois-Suomessa. Talvisin keskuksessa on tilat seitsemälle nuorelle taiteilijalle. He voivat työskennellä täällä vähintään kolmen kuukauden ajan. Pitemmän oleskelun aikana (vähintään kuusi kuukautta) on mahdollista hankkia hyvä perusta ja päätyä omiin valintoihinsa ja tämän jälkeen astua taidemaailmaan mahdollisimman hyvin varustautuneena. Taidekeskuksessa oleskelun aikana hankitut tuttavuudet, niin toisten kuin vierailevienkin taiteilijoiden kanssa, syventävät oman työn tuntemusta. Keskustelut, töiden tarkastelut ja väittelyt tulevat kirkastamaan omaa näkemystä, mikä ilmenee työn voimassa ja merkityksessä.
  Myös ammattitaiteilijoille tarjotaan mahdollisuus oleskella ja työskennellä lyhyen tai pitemmän aikaa keskuksessa.

  Viereisessä ulkoilmamuseossa järjestetään koko vuoden ajan workshopeja, seminaareja ja näyttelyitä. Kontaktit ja konfrontaatiot vierailevien, kansainvälisten taiteilijoiden kanssa syventävät omia näkemyksiä. Ihmissuhdeverkoston rakentaminen käy näiden kontaktien avulla kuin itsestään.
  Oleskelun aikana on myös mahdollista tutustua eri taidejärjestöihin. Suomella on hyvä maine modernin muotoilun, nykyarkkitehtuurin ja uuden teknologian alalla.
  Hyvämaineisista museoista löytyy paljon nähtävää näiltä aloilta. Monilla paikkakunnilla on pieniä museoita, joissa järjestetään usein mielenkiintoisia näyttelyitä taiteen kaikilta aloilta. Tämän lisäksi Pietari on 400 km etäisyydellä ja sinne pääsee sekä junalla että linja-autolla. Suunnattomat historialliset taideaarteet ovat näin käden ulottuvilla.

  Yhteiset tilat: keittiö ja ruokasali, sauna ja pesukone sekä kuivausrumpu.
  Keskuksessa on useita sisä- ja ulkotiloja, jotka soveltuvat kaksi- ja kolmiulotteisten suunnitelmien tekoon.
  Osanottajat voivat, toisensa huomioonottaen, käyttää kaikkia välineitä.
  Kylässä on suuri urheiluhalli, jossa voi käydä kuntosalilla vähäistä maksua vastaan melkein rajoituksetta.

  Kesäkuukausien aikana keskuksessa on paikkoja muutamalle nuorelle taiteilijalle, jotka voivat oleskella siellä enintään kaksi kuukautta. Lyhyen ajanjakson vuoksi heidän työnsä keskittyy projekteihin, joiden toteuttamiseen tarvitaan harkintaa ja mietiskelyä, tilaa ja rauhaa.

  Kesällä taidekeskuksen vierailijat joutuvat kosketuksiin läsnäolevien taiteilijoiden töiden ja ideoiden kanssa. Ajatustenvaihto molempien ryhmien kesken tulee olemaan virkistävää.

  Vierailijat ja lomailijat voivat osallistua työ- ja keskusteluryhmiin sekä kursseille. Vakituisesti oleskelevat taiteilijat suunnittelevat näille tapahtumille sisällön ja /tai muodon. Näin he saavat kokemusta tuntiopetuksesta. Oman taiteilijauran lisäksi opetustyö on jokaiselle taiteilijalle yksi mahdollisuus  hankkia toimeentulonsa. Keskuksessa on käytettävissä 30 -35 m2 kokoisia studioita. Jokainen studio on uudenaikainen ja kalustettu. Varustuksiin kuuluvat suihku ja pesuallas, wc, keskuspölyimurijärjestelmä ja keittiötaso, jossa on keittolevy ja jääkaappi.

  Rakennukset sijaitsevat laajalla metsäalueella, jota voi käyttää jokamiehen oikeuksin. 3 km etäisyydellä taidekeskuksesta on järvi, samoin kylän keskusta. Mikkeli ja Pieksämäki ovat 40 km päässä, Pietariin on 400 km ja Helsinkiin 300 km.

  Taidekeskuksessa on:

  AllaprimA museo lasten piirustuksia ja nuorten taidetta
  Finnish Open Air Museum ulkoilmamuseo, veistoksia
  14square visuaalisen havaintokyvyn kehittäminen
  AllaprimA Art Atelier workshopit/kesäkurssit
  Lasten Metsä/pysyvä rakennusalue lapsille

  HAKEMUS

  more information you find on the following pages:
  a complete list of prices and conditions
  the conditions for your stay on the application page
  the artist application form you can fill and send

     information |Marja de Jong | mobile 00358 (0)50 4625 675 | info@arefs.org |

  copyright
  zoeken
  zomergasten
  kunstenaars
  omgeving
  email
  art links
  HOME
  search
  summer­guests
  artists
  surroundings
  email
  links
  privacy
  etsi
  kesävieraat
  taiteilijat
  ympäristö
  email
  support
  also visit
  AllaprimA | AREFS | 14square | Marja de Jong | ArtRadius | Lucien den Arend | St Ives Net / Selected Art

  ©2004-2011 Saksala ArtRadius
  art works©artists concerned
  site design by DutchDeltaDesign
  in cooperation with Lucien den Arend